ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ

Πάνω από έξι δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής, παράλληλα με τη διδακτική του καριέρα, έχει μία δυναμική παρουσία σε όλα τα κιθαριστικά δρώμενα της χώρας μας. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Φάμπα και το 1969 στην Ισπανία με τον Jose Tomas. Ως σολίστ και καθηγητής κιθάρας αλλά και ως συνθέτης έντεχνων τραγουδιών έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το 1965 τιμήθηκε με το 'Α βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1969 με το 'Α βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στο Μιλάνο, το 1990 βραβεύεται δικό του τραγούδι στο διεθνή διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού στη Λισσαβόνα. Την ίδια χρονιά η Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ελλάδα του απένειμε το βραβείο «Heitor Villa-Lobbos» για την προσφορά του στη διάδοση του έργου του Βραζιλιάνου συνθέτη στην Ελλάδα.
Αδιάλειπτη η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια με συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και διδακτικό έργο που ξεκίνησε το 1969 από τη Δημοτική Μουσική Ακαδημία του Μιλάνου και συνεχίστηκε ανελλιπώς από το 1975 στην Ελλάδα (κυρίως στην Αθήνα). Έχει αναλάβει κατά καιρούς υπεύθυνες θέσεις σε κρατικά ιδρύματα και οργανισμούς και έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής σε διάφορα φεστιβάλ. Από το 1983 έως το 1987 εκδίδει και διευθύνει το μοναδικό περιοδικό κιθάρας, το Tar, και οργάνωσε σημαντικές συναυλίες σε παγκόσμια δημοφιλείς κιθαριστές.

Η πλούσια δισκογραφία του (25 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές. 
Από το 2000 ξεκίνησε την δισκογραφική σειρά σε μορφή κιθαριστικού ντουέτου «Café de l’ art», διασκευάζοντας και ηχογραφώντας διάφορα μουσικά είδη και εποχές, φτάνοντας τους έξη δίσκους. Το 2005 και 2006, απονέμεται το βραβείο «Αρίων» στο αφιέρωμα αυτής της σειράς με μουσική για κινηματογράφο και σε διασκευές σε τραγούδια Τσιτσάνη - Βαμβακάρη.

Από το 2002 ως το 2006 ίδρυσε και υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του δισκογραφικού Label “Corifeo” της εταιρίας “Eros music” που διακρίθηκε για τις εξαιρετικές εναλλακτικές εκδόσεις σε πολυποίκιλους μουσικούς δρόμους. (Ξεχωριστό δισκογραφικό ενδιαφέρον έχει η καλλιτεχνική εποπτεία και ο συντονισμός που έκανε ο ίδιος 29 Ελλήνων κιθαριστών καταγράφοντας την ιστορία μισού αιώνα κιθαριστικής δισκογραφίας με τον τίτλο: “Master class”). Το 2007 είναι υπεύθυνος της μουσικής που μεταδίδεται στο Μετρό Αττικής. Τον Φεβρουάριο του 2008 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με κείμενα περί μουσικής και πολιτισμού, με τίτλο «Ηχολογήματα» (εκδ. Νεφέλη).

Από τον Οκτώβριο του 2006 επαναλειτουργεί υπό τη διεύθυνσή του, το περιοδικό TaR σε διαδικτυακή μορφή, στην ιστοσελίδα http://www.tar.gr, καθώς και το ραδιόφωνο του TaR το οποίο βρίσκεται στην διεύθυνση: http://www.tar-radio.com

Το 2013 εκδίδεται το επίτομο και διαδικτυακό (εφαρμογή) αρχείο ονομάτων: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. (Συνθέτες-Ερμηνευτές-Κατασκευαστές). Ένα αρχείο 75.000 ονομάτων που αρχειοθέτησε και επιμελήθηκε ο ίδιος. (Εκδόσεις, IANOS).

Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Μάϊο του 2015 ήταν μέλος του ΔΣ της Ορχήστρας ΚΑΜΕΡΑΤΑ.

Το Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε το τρίτο του βιβλίο (με ένθετο cd) με τίτλο: ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ… (Υποψήφιο για βραβείο Λογοτεχνίας  2014-Εκδόσεις Γαβριηλίδης).
Τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο με τίτλο: BOOK FACE (Σχολιάζοντας τα πέριξ) με τις ίδιες εκδόσεις. 
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ

«…έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο….είναι απλά εξαιρετικός..».

“American record guide” 


Έχοντας στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βραβείου στον περίφημο διαγωνισμό "Francisco Tárrega", ο Μιχάλης Κονταξάκης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαριστές της γενιάς του.


Πήρε το δίπλωμά του από την τάξη του Κώστα Κοτσιώλη στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά. Σπούδασε επίσης στο πανεπιστήμιο "Robert Schumann" στο Düsseldorf με τον Joaquín Clerch.


Οι εμφανίσεις του στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Βοσνία, Κροατία, Κύπρος κ.α ) καθώς και σε ολόκληρη την Ελλάδα συχνά προκάλεσαν εγκωμιαστικές κριτικές. Μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί στα  διεθνή  φεστιβάλ  κιθάρας: Βόλου, Νάξου, Βέροιας, Guitar-Art Belgrade(Σερβία), Düsseldorf(Γερμανία), Gevelsberg (Γερμανία), Sinaia (Ρουμανία), Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Las Palmas (Κανάρια Νησιά-Ισπανία), Sernanselle (Πορτογαλία), Φεστιβάλ Guitarmania (Λισσαβόνα-Πορτογαλία) και έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το CCB (Centro Cultural de Belem-Λισσαβόνα), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, το Teatro Piccolo (Μιλάνο) και το Auditori i Palau de Congressos de Castelló (Ισπανία).


Έχει συμπράξει ως σολίστας με την ορχήστρα AUKSO (Πολωνία), τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Arad (Ρουμανία), την ορχήστρα Filarmonia das Beiras (Πορτογαλία), την Orquesta Sinfonica de Vallés (Ισπανία), την ορχήστρα Collegium Instrumental de Valencia (Ισπανία), την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Βουκουρεστίου και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.


Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση πολυάριθμα έργα για κιθάρα, πολλά από τα οποία είναι αφιερωμένα στον ίδιο όπως τα έργα “Estudio de ligados”  του Joaquín Clerch, “Χορός Νο 2” και "Στρόβιλος"  της Έφης Μαρκουλάκη, "Hadjidakis Suite" του Λεωνίδα Κανάρη, "States of mind" του Ντίνου Κωνσταντινίδη και "Nocturne for Michalis" του Μιχάλη Ανδρονίκου.

Το 2006 ηχογράφησε για την εταιρεία NAXOS έργα των: M.M.Ponce, F.Martin, E.Krenek, F.Tárrega, A.Khachaturian, καθώς και την πρώτη εκτέλεση του έργου “Preludios de Primavera” του J.Clerch. Το 2008 ηχογράφησε σε πρώτη εκτέλεση το έργο “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Περικλή Κούκου βασισμένο στην ομώνυμη όπερα-μπαλέτο.


Από το 2004 περιοδεύει συχνά στην Ευρώπη με τον διακεκριμένο Κροάτη κιθαριστή Dejan Ivanovich ερμηνεύοντας μουσική για δύο κιθάρες. Το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος από τη Γερμανική εταιρεία KSGEXAUDIO, με τον τίτλο “Les Deux Amis”, ο οποίος περιλαμβάνει το ομώνυμο έργο του F.Sor καθώς και έργα των J.S.Bach, M.Castelnuovo-Tedesco και J.Rodrigo.


Η συμμετοχή του στο εξαιρετικά επιτυχημένο συγκρότημα encardia αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του.


Διδάσκει τακτικά στα πλαίσια πολλών φεστιβάλ αλλά και  προσκεκλημένος από Ωδεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.MARCELO DE LA PUEBLA

Γεννημένος  από έναν χιλιανό πατέρα που ήταν λαϊκός κιθαρίστας και Δανή μητέρα που ήταν κλασική πιανίστρια, ο Marcelo de la Puebla κληρονόμησε μια μοναδική μουσική κληρονομιά από αυτές τις δύο κουλτούρες. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας του στη Γαλλία, όπου ο πατέρας του ασχολήθηκε έντονα με την τέχνη και τον πολιτισμό του Παρισιού. Ως έφηβος, ο Puebla έζησε στη Χιλή, όπου παθιάστηκε με την παραδοσιακή μουσική από τη Λατινική Αμερική. Επιστρέφοντας στη Γαλλία, έγινε φοιτητής του πλοιάρχου Alberto Ponce, του πιο διακεκριμένου προστατευτή του Emilio Pujol, ο ίδιος μαθητής του Francisco Tárrega - πέφτοντας έτσι στη μεγάλη ιστορική σχολή της ισπανικής κλασικής κιθάρας.

Μετά από χρόνια μελέτης, ο de la Puebla κέρδισε το πρώτο βραβείο κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο Aubervilliers - περιφέρεια La Courneuve και το προηγμένο δίπλωμα της Εθνικής Ακαδημίας Μουσικής του Παρισιού "Alfred Cortot". Στη συνέχεια κέρδισε στο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Trédrez -Locquémeau. Πραγματοποίησε και έδωσε μαθήματα σε όλη την Ευρώπη, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Βόρεια Αφρική, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Πολωνία, Σουηδία, Δανία, Μαρόκο και Αλγερία.

Το 1999, ο De La Puebla κατέγραψε την παγκόσμια πρεμιέρα των πλήρων έργων για κιθάρα από τον Ισπανό συνθέτη Vicente Asencio. Αυτή η ηχογράφηση, που παράγεται από τη γαλλική εταιρεία Mandala και διανέμεται παγκοσμίως από την Harmonia Mundi, έγινε με την ανεκτίμητη συνεργασία της κυρίας Matilde Salvador, της χήρας της Asencio (μια μεγάλη συνθέτρια). Τον Μάιο του 2004, ο de la Puebla εμφανίστηκε στην Αβάνα ως σολίστ στην παγκόσμια πρεμιέρα του Concerto-Cantata Perugia του Leo Brouwer, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της Κούβας. ΟBrouwer, ένας διάσημος και παραγωγικός συνθέτης-κιθαρίστας, αφιέρωσε τις παραλλαγές του σε ένα θέμα του Víctor Jara (με βάση ένα τραγούδι του διάσημου καλλιτέχνη της Χιλής) στο de la Puebla.

Ο De la Puebla έχει επίσης συνεργαστεί με τον Gustavo Becerra-Schmidt, αγαπημένο χιλιανό μουσικό πατριάρχη. Το 2004, το αφιέρωσε στο Sonata Νο 4. Υπό την ηγεσία του Becerra-Schmidt, ο de la Puebla πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του Concerto για κιθάρα και κρουστά, με μέλη της Βασιλικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Σεβίλλης. Αυτό καταγράφηκε ζωντανά και μεταδόθηκε από το Radio Nacional de España. Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Χιλής, μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτισμού και Τεχνών, παρείχε στο de la Puebla τη χρηματοδότηση για την καταγραφή των πλήρων έργων της κιθάρας της Becerra-Schmidt, που παράγονται και διανέμονται παγκοσμίως από την ισπανική εταιρία Sonografic.

Το ενδιαφέρον του De la Puebla για νέα μουσική έχει οδηγήσει σε συνεργασίες με πολλούς διάσημους συνθέτες παγκοσμίως, όπως οι Colette Mourey (Γαλλία), Javier Jacinto (Ισπανία), Takashi Ogawa (Ιαπωνία), Gerard Drozd (Πολωνία), Javier Farías, Juan Antonio Sánchez, Fernando García και Alberto Cumplido (Χιλή), Ssu-Yu Huang (Κίνα), Nabil Benabdeljalil, Mustafa-Aisha Rahmani και Ahmed Essyad (Μαρόκο).

Τον Απρίλιο του 2015, παρουσίασε στην αμερικανική σειρά Πόρτλαντ Classical Guitar Series την παγκόσμια πρεμιέρα της In Memoriam Variations, το Τραγούδι των Παρτιζάνων. Αυτό το αριστούργημα γράφτηκε από τον Γάλλο συνθέτη Colette Mourey, ως μέρος των εορτασμών για την 70ή επέτειο της Απελευθέρωσης της Γαλλίας. Έχει βραβευθεί με Grand Prix από το Ίδρυμα IBLA.

Από το 2009, ο De La Puebla είναι καθηγητής στο Professional Music Conservatory της Σεβίλλης, Ισπανία.

Ο Maestro Leo Brouwer έλεγε γι 'αυτόν:

"Ο Marcelo De La Puebla είναι ένας από τους σημαντικότερους σολίστες της γενιάς του. Θαυμάζω τις ερμηνείες του για την κατανόηση των στυλ και για τη δεξιοτεχνία του. Ίσως η εκδοχή του "Rite of the Orishas" είναι η καλύτερη καταγραφή της εποχής μας. Σύνθεσα γι 'αυτόν τις "Παραλλαγές μου σε ένα Θέμα του Βίκτωρα Γιάρα".

Άκουσέ τον!

LEO BROUWER, Αβάνα 2012
Ο Γιώργος Τοσικιάν

Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, απ' όπου αποφοίτησε το 2004, παίρνοντας το δίπλωμά του με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».

Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα σε σεμινάρια διεθνώς καταξιωμένων κιθαριστών και διακρίθηκε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, καθώς και στον  διαγωνισμό του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ International Renaissance Music Festival στην Αρμενία, όπου του απενεμήθη το Πρώτο Βραβείο.

Από το 2005, δίνει ρεσιτάλ και παίρνει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια, είναι μόνιμος συνεργάτης και μέλος της ορχήστρας του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη, ενώ από το 2011, συνεργάζεται ως ντουέτο με τον κιθαριστή και συνθέτη Νότη Μαυρουδή.

Το 2010, κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική κατάθεση, με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers'', με έργα καταξιωμένων αλλά και νέων Ελλήνων συνθετών για κιθάρα, παρουσιάζοντας πολλά από αυτά σε πρώτες ηχογραφήσεις.

Τρία χρόνια αργότερα, παρουσιάζει το δεύτερό του ηχογράφημα, με τίτλο ''Mosaic'', αποτελούμενο από συνθέσεις επηρεασμένες από τις μουσικές παραδόσεις των χωρών της Εγγύς Ανατολής και των Βαλκανίων.

Το 2015, κυκλοφορεί το CD με τίτλο ''Aurora'', στο οποίο ο Γιώργος Τοσικιάν ερμηνεύει συνθέσεις για κιθάρα, αλλά και την Σουίτα για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων του Γιώργου Βαρσαμάκη. 

Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

http://tossikian.webs.com/


ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΛΑΝΙΑΝ

Ο διεθνώς διακεκριμένος κιθαριστής Ιάκωβος Κολανιάν, με τις επανειλημένες του εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σημαντικών κιθαριστών τις γενιάς του. Το κοινό παρακολουθεί πάντα με ενδιαφέρον τις ερμηνείες του οι οποίες διαπνέονται από όραμα και πίστη, αποτελούν δε, συχνά, τη γέφυρα ανάμεσα στην 'κλασική' μουσική και τις μουσικές του κόσμου.

Σπούδασε κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο απ΄ όπου πήρε και το δίπλωμα του με Αʼ Βραβείο και “Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως” ενώ διεύρυνε αργότερα τις σπουδές του με σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ξεκίνησε με ατομικά ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ενώ παράλληλα συνέπραξε και ως σολίστ με όλες σχεδόν τις εδώ ορχήστρες (ΚΟΑ, ΚΟΘ, Ορχήστρα των Χρωμάτων,Καμεράτα, ΕΡΑ κ.ά..)

Το 1989 και με αφορμή τον πρώτο του δίσκο με μεταγραφές του πάνω σε αρμένικη παραδοσιακή μουσική έκανε περιοδεία στην Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία κ.α. και πραγματοποίησε εμφανίσεις στο BBC, Radio France, Austrian Television (ORF), ενώ δύο χρόνια αργότερα η συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα της Αρμενίας και τον μαέστρο Loris Tjeknavorian είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει σε CD και σε παραγωγή της Αυστριακής τηλεόρασης (ORF), το κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα “Zarhe”, το οποίο μάλιστα ερμήνευσε ως σολίστ υπό τη διεύθυνση τού συνθέτη, σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Το 2002 κυκλοφορεί ένα νέο του CD από την “Eros music” με τις σουίτες για λαούτο του J.S. Bach σε δική του μεταγραφή για κιθάρα, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά ηχογραφεί εκ νέου τα έργα της αρμένικης παραδοσιακής μουσικής αυτή τη φορά προσθέτοντας έργα του εθνικού συνθέτη της Αρμενίας Komitas σε δική του και πάλι μεταγραφή, με την αμερικανική εταιρεία “Pomegranate”, ένα CD που βραβεύεται στο Hollywood των ΗΠΑ ως το καλύτερο στην κατηγορία Best Instrumental Album. Η επιτυχία αυτή έχει ως αποτέλεσμα μια νέα περιοδεία σε πόλεις της Αμερικής και του Καναδά όπως Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Σαν Φρανσίσκο, Τέξας, Βανκούβερ κ.α.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη του συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία “Pomegranate” ηχογραφεί ένα νέο CD με έργα του Augustine Barrios πού ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στις 14 Νοεμβρίου του 2009 η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” με αφορμή την επέτειο του πολυτεχνείου κυκλοφόρησε και διένειμε σε 70.000 αντίτυπα, τον “Επιτάφιο” του Μίκη Θεοδωράκη σε δκή του διασκευή για σόλο κιθάρα. Για την ηχογράφηση αυτή δέχτηκε ένα τιμητικό σημείωμα του κορυφαίου μας συνθέτη, ο οποίος αναφέρει:

"Τριανταπέντε χρόνια μετά τον Τζων Ουίλιαμς και μερικούς άλλους σπουδαίους κιθαρίστες που ασχολήθηκαν με το έργο μου και ειδικά με τον «Επιτάφιο», έρχεται ο Ιάκωβος Κολανιάν να προσθέσει τη δική του άποψη και μάλιστα σε διπλό ρόλο, του διασκευαστή και του ερμηνευτή.
Στις διασκευές και των οκτώ μερών του έργου για σόλο κιθάρα, βρίσκω ότι αφʼ ενός παραμένει πιστός στο πνεύμα και το γράμμα του «Επιτάφιου», ενώ αφʼ ετέρου του προσφέρει ένα εκπληκτικό «πλάτος» και βάθος εκμεταλλευόμενος όλες τις μεγάλες τεχνικές και εκφραστικές δυνατότητες του σπουδαίου και δύσκολου αυτού οργάνου. Έτσι χωρίς να υποτιμώ τις προηγούμενες προσπάθειες, θα μου επιτραπεί να πω ότι βρίσκω την παρούσα διασκευή ως την πλησιέστερη στο πνεύμα του έργου, ενώ συγχρόνως προσφέρει στον εκτελεστή μεγάλες δυνατότητες μουσικής έκφρασης και τεχνικής ωριμότητας.
Σε ανάλογο ύψος τοποθετώ και τον ερμηνευτή κιθαρίστα Κολανιάν, που σε πολλά σημεία του έργου φαίνεται να αγγίζει τα όρια της τεχνικής και εκφραστικής τελειότητας.
Γεγονός όμως είναι ότι ο «Επιτάφιος» για σόλο κιθάρα, ως σύνολο αποκτά μια καινούρια διάσταση, που είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί δεόντως τόσο από τους γνώστες της μουσικής μου όσο και από το ευρύτερο κοινό. 
Θα ήθελα να του ευχηθώ να έχει την μεγάλη επιτυχία που του αξίζει και να του εκφράσω δημοσίως την συγκίνηση και τις ευχαριστίες μου για την αγάπη του προς το έργο μου."

Μίκης Θεοδωράκης Αθήνα, 18.9.2006

Το Σεπτέμβριο του 2011 παρασημοφορήθηκε από τη κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αρμενίας με το μετάλλιο «Κομιτάς» για την υψηλού επιπέδου δημιουργικότητα και επίδοσή του στο χώρο, καθώς και την σημαντική προσφορά του στην ανάπτυξη των σχέσεων Αρμενίας-Διασποράς.

Τα τρία τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον μουσικό εκδοτικό οίκο “Φίλιππο Νάκα” ηχογραφώντας σε CD's έργα των E. Pujol, J. Sagreras, F. Carulli, M.Carcassi και F.Sor σε αντίστοιχα μουσικά βιβλία.

Παράλληλα με τη καλλιτεχνική του δραστηριότητα διδάσκει και σε ωδεία.LARRY HAMMETT & MIRANDA ARANA


Ο Larry Hammett είναι διευθυντής σπουδών κιθάρας στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Είναι αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας σε πολλά στυλ μουσικής συμπεριλαμβανομένης της κλασσικής και τζαζ κιθάρας. Η καριέρα του στη διδασκαλία ξεκίνησε το 1982, όταν έγινε ένας από τους τρεις επιλεγμένους μαθητές για να διδάξει κιθάρα στο κρατικό πανεπιστήμιο της Montana ενώ μελετούσε με τον Christopher Parkening. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην παράσταση κιθάρας από το Texas Tech University υπό τον Dr. James Bogle. Είναι κάτοχος διδακτικών καθηκόντων στο Texas Tech University / Midland College και είναι από το 1991 στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Το 2009 ήταν ένας από τους περισσότερους καθηγητές που του απονεμήθηκε ο τίτλος καθηγητής της χρονιάς από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Ο κ. Hammett συνέβαλε επίσης στην ίδρυση του "Απεριόριστου Φεστιβάλ Μουσικών Τεχνών" το 2013 με τους Έλληνες συναδέλφους, τον Παύλου Δημητριάδη, τον Γιώργο Κυρατσό, την Παυλίνα Φωτοπούλου και τον Ιάκωβο Κολάνιαν.

Οι ηχογραφήσεις και οι συνθέσεις του κ. Hammett κυκλοφορούν παγκοσμίως και δίνει πάνω από εξήντα παραστάσεις κάθε χρόνο τόσο ως σολίστ όσο και με το τζαζ τρίο του. Έχει δώσει συναυλίες σε Γαλλία, Μεξικό, Αργεντινή, Ελλάδα, Σερβία και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από το πολυάσχολο πρόγραμμά του, συμμετέχει συχνά ως Λουτενίστας στο Collegium Musicum του Dr. Enrico και συνοδεύει την κατηγορία Flamenco Dance για το Πανεπιστήμιο της Σχολής Χορού της Οκλαχόμα.

Τα άλμπουμ του Larry, τα οποία περιλαμβάνουν το "Brazos Island" / το Κουαρτέτο Larry Hammett / Fantasyas Felines / Το Κουαρτέτο Larry Hammett με το Genie Jones / Musiques a voir / Live At The Grand House Can, έχουν παιχτεί παγκοσμίως και μπορούν να βρεθούν στο Itunes, Spotify, CD Baby , Ψηφιακό καλωδιακό ραδιόφωνο, Pandora, καθώς και πλήθος άλλων οργανισμών αδειοδότησης. Οι συνθέσεις του κ. Hammett κυμαίνονται από σόλο κιθάρα, τζαζ, μουσική για σύγχρονο χορό και avant-garde. Είναι επίσης σε ζήτηση ως παραγωγός / διοργανωτής για πολλά διαφορετικά pop και κλασικά άλμπουμ.

Η Miranda Arana εμφανίζεται επίσης σε όλο τον κόσμο για σχεδόν 30 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα της στις Φιλιππίνες όταν ήταν 17 ετών και συνεχίζει να περιοδεύει στις ΗΠΑ με διάφορες ομάδες όπως το νεοσύστατο δίδυμο με τον Larry Hammett "Nuclear Okra". Έχει αποφοιτήσει από το Wesleyan College, διδάσκει  μουσική στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, όπου έχει περάσει τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει πάνω από δώδεκα άλμπουμ και θα είναι στο Φεστιβάλ της Πάρου ως καθηγήτρια με τον Larry Hammett.

________________________________________________________ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙΤhomas Anderson (ΗΠΑ), Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος, Γιώργος Γεωργάτος,

Χάρης Καμπύλης, Βασίλης Καναράς,  Κώστας Κωνσταντίνου, Νίκος Μανιταράς, George Bar, Θέμης Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Τζίνας, Βασίλης Ράπτης

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ